Субота, 2024-05-18, 12:20 PM

Драгоманова 31В

Головна » 2011 » Червень » 20 » Дарницька РДА працює в одній когорті з ЖЄК-ом рейдером?
7:05 PM
Дарницька РДА працює в одній когорті з ЖЄК-ом рейдером?

Коли деякі наївні люди дивуються, з якого ж це переляку влада раптом почала агітувати "за ОСББ", вони просто не уявляють, якою насправді є реальна ситуація, і яким цинічним окозамилюванням є насправді ця агітація.
Люди! Не будьте наївними! Ніхто добровільно вам ваших будинків не віддасть! Рейдерів вам доведеться виганяти підсрачниками, а вони при цьому будуть чіплятись за право доїти вас та на шару експлуатувати ваше майно - кігтями, зубами та іншими частинами тіла!


19.03.2011р. установчими зборами власників нашого будинку було прийняте рішення щодо створення ОСББ "Анди" в нашому домі. 11.04.2011р. отримали свідоцтво про державну реєстрацію. 28.04.2011р. відбулися збори членів ОСББ, на яких одноголосно було вирішено взяти наш будинок на баланс ОСББ "Анди".


09.06.20011р. повинна була відбутися передача технічної документації - це було зазначено в протоколі першого засідання комісії "Щодо передачі документації від обслуговуючої організації комунального підприємства "Житло-Сервіс" до ОСББ "Анди".


Незважаючи на це, представники КП "Житло-Сервіс" на зустріч не з’явились. Присутній начальник відділення №2 КП "Житло-Сервіс" Гузь В.С. повідомив, що КП "Житло-Сервіс відмовляється передавати технічну документацію нашого будинку, посилаючись на якусь факсограму з Дарницької РДА.


Зустріч була призначена на 16.00, тому члени комісії від нашого ОСББ були змушені відпрошуватися з роботи, щоб прийняти участь в роботі комісії. Про відмову від участі в роботі комісії КП "Житло-Сервіс" не взяло за необхідне повідомити представників ОСББ "Анди" заздалегідь, чим вкотре виявило відверту неповагу до нашого ОСББ.
Навожу даний папірець.

Piccy.info - Free Image Hosting

В той же день я, як голова комісії, встиг поспілкуватися представниками Дарницької РДА. Ольга Михайлівна, начальник центру сприяння створенню ОСББ при Дарницькій РДА, підтвердила, що даний папірець підписав перший заступник голови Дарницької РДА Пінчук В.І. Наскільки мені відомо, пан Пінчук призначений Мазурчаком відповідальним за створення і підтримку ОСББ в Дарницькому районі.


В зв’язку з тим, що в мене є підозри щодо справжності підпису Пінчука, я вимагав надати мені оригінал цього листа з "живим" підписом (раніше я отримав ксерокопію). Але мені відмовили в наданні оригіналу документу в канцелярії РДА, мотивуючи це тим, що оригінал було направлено скаржниці (одній противниці створення ОСББ в нашому будинку, яка принесла листа, написаного під диктовку в КП "Житло-Сервіс". В отриманні копії даної скарги мені відмовили). Основні формулювання цієї  скарги наступні: "Вважаю, що ОСББ є незаконним, і вимагаю заборонити передачу документації 09.06.2011р”.


На підставі цієї скарги, щодо недовіри голові ОСББ  з боку не члена ОСББ, з’являється даний чудо-лист з незаконним проханням з боку Дарницької РДА в особі Пінчука - призупинити передачу документації, а також іншими незаконними вимогами:

1) "Проведення повторних загальних зборів співвласників нашого будинку”. Нагадаю, що у нас в будинку створене і діє законне ОСББ. Тобто, немає жодних легітимних підстав проведення якихось зборів співвласників. Дарницька РДА хоче провести якісь невідомі збори всупереч законам України, при тому, що вона не є стороною даних правовідносин взагалі. Не може призначати збори, збирати збори, ставити питання або якимось іншим чином втручатися у виборчу діяльність ОСББ.

2) "Прийняття рішення щодо передачі будинку на цих зборах". Знову ж таки – є рішення зборів членів ОСББ щодо передачі будинку на баланс ОСББ, згідно з постановою КМУ №1521. Загальні збори співвласників не мають жодних правових підстав приймати дане рішення. В цьому пункті Дарницька РДА, знову ж таки, закликає до порушення закону. Дане рішення може бути прийняте тільки на загальних зборах членів ОСББ.

3) Цитата з постанови №1521:


Загальні збори об’єднання вирішують питання про:
- прийняття житлового комплексу на баланс об’єднання;
- залишення житлового комплексу або  його  частини  на  балансі
попереднього   балансоутримувача   (за   умови   укладення  з  ним 
відповідного договору);
- передачу житлового комплексу або його частини на баланс іншої 
юридичної  особи,  статут  якої  передбачає можливість провадження такої  діяльності,  та   укладення   з   цією   юридичною   особою 
відповідного договору.

 
Скарга була подана від 08.06.2011р. А вже на другий день з’явився даний лист. Дивує швидкість реагування Дарницької РДА по даному питанню. На наші листи відповіді чекаємо по місяцю. На прохання допомогти неодмінно отримуємо відповіді, що вони не мають повноважень, і це є ділом справою юридичних осіб, а Дарницька РДА не має повноважень і підстав втручатися. А тут одразу з’явились і підстави, і повноваження - навіть ті, яких не існує згідно законодавства України.


Підкреслю, що КП "Житло-Сервіс" не підпорядковується ні Дарницький РДА, ані головному управлінню житлового господарства м. Києва. Дане підприємство є структурним підрозділом Головного управління житлового забезпечення м. Києва (Денисенко В.М.), над яким є начаьник Кучук М.І. - заступник голови КМДА Попова О.П.


Тобто, жодних правових підстав виконувати будь-що, що видасть Дарницька РДА - у КП "Житло-Сервіс" немає. Що ми неодноразово спостерігали по нашому і іншим ОСББ, створеним на базі даного підприємства. Але тут маємо джентельменську угоду між КП "Житло-Сервіс" і Дарницькою РДА. Якщо даний лист прийме розголос, то Дарницька РДА відмежується від нього, як це раніше траплялося, тому що оригіналу нам не надали. Але мета буде досягнута - затягнути процес передачі документації і виграти час на якусь нову протидію.


Після прямого запитання до РДА, на якій підставі видано даний лист і на підставі якого нормативно-правового акту вони втручаються в роботу нашої комісії, отримали відповідь: "Та що ви кіпеж піднімаєте, це ж не вимога, а прохання. Ніякої юридичної сили він не має". Але дане "прохання" КП "Житло-Сервіс" сприйняло чомусь як наказ - і отримало змогу вкотре зірвати передачу технічної документації по нашому будинку.


Ще одним фактом співпраці КП "Житло-Сервіс" і Дарницької РДА є те, що офіційно запрошений зареєстрованою заявою представник РДА на зустріч не з’явився. Тобто, лист Пінчука - то був жарт, але представник РДА чомусь на підставі цього жарту проігнорував нашу законну вимогу.


Підкреслю, що на етапі створення ОСББ ми мали ту ж саму реакцію і відсутність допомоги з боку Дарницької РДА. На наш запит про допомогу в створенні списку власників житла в нашому будинку ми не отримали відповіді. Тож ми поставили пряме питання до заступниці Пінчука: навіщо існує цей центр "сприяння створенню ОСББ" при Дарницькій РДА, і яка від нього користь? На що та відповіла - "А ви гадали, що в казку потрапили? Створили ініціативну групу - то ходіть опитуйте мешканців і з’ясовуйте".


Виникає питання: чим викликана загальмованість з боку Дарницької РДА до процесу передачі нам будинку? Можливо, тим, що:

1) На нашій території розміщені два МАФи, які підключені до наших мереж без будь-яких дозволів. І маємо неофіційну інформацію, що вони розміщені під патронатом декого з керівництва Дарницької РДА.
2) Частину нашої території займає незаконна автостоянка.
3) Зараз ми з’ясовуємо куди поділись наші службові квартири, і хто приклав руку до цього.


Всі ці питання дуже не подобаються нашому ЖЕКу і Дарницькій РДА.


Така ж сама ситуація з іншими трьома ОСББ по нашому ЖЕКу. Два не можуть взяти будинки на обслуговування понад два роки, а інше вже 7 років! І те ж саме мають інші 38 ОСББ по Дарницькому району, які, незважаючи, на всю ведмежу "допомогу" районної влади, зуміли створити ОСББ, але не мають змоги почати обслуговувати власні будинки.
Наведу коментар іншого голови ОСББ з нашого району:


"Дарницкая РДА открыто саботирует все ОСББ на протяжении минимум 5 последних лет. Не один десяток раз общался со всеми, с кем там нужно говорить по проблемам ОСББ. В РДА царит непробиваемая косность, откровенная тупость чиновников и напускная озабоченность заместителей и председателя. Делать они будут все на руку ЖЕКам. Без вариантов."


Головою КМДА Поповим О.П. задекларовано створити в цьому році 640 ОСББ по місту Києву. Постає низка запитань. Яка кількість новостворених ОСББ зможе розпочати роботу? Владі потрібна кількість - чи якість? Тобто, гарна цифра - чи реально працюючі ОСББ?


Крім того, йде робота по зміщенню голів створених ОСББ, які мають сили і бажання всупереч всьому працювати в інтересах мешканців будинку. ЖЕКи намагаються поставити власних маріонеток, які будуть діяти виключно в інтересах ЖЕКів. Мені особисто надходила неофіційна пропозиція призначити ЖЕК управителем та виконавцем послуг по нашому будинку і, не маючи клопоту, отримувати гроші щомісяця. Я відмовився, і після того мені сказали, що будинок все одне не віддадуть, а мене замінять як голову правління на більш покладистого.


Ярі опоненти створення ОСББ в нашому будинку раптово стали адептами ОСББ, але їм не подобається голова. І от якби його змістити - то все буде гаразд. Для цього співробітники КП "Житло-Сервіс" збирають підписи в ЖЕКу при отриманні будь-якої довідки і особисто обходять мешканців будинку, збираючи підписи і розказуючи, який негідник той голова. А потім дані підписи через противників ОСББ розсилаються в усі можливі інстанції. Тому що добрі ЖЕКівці їм пояснили: навіщо боротися з чимось, якщо можна очолити процес. І буде той же самий ЖЕК і надалі експлуатувати мешканців, але вже під виглядом ОСББ.


То чи потрібні місту незалежні ОСББ, які хочуть надавати мешканцям якісні житлово-комунальні послуги, і наведуть лад у своїх будинках?


Якщо потрібні, то доки все вищезгадане буде продовжуватися?

Переглядів: 1258 | Додав: AlleyCat | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу
Метки
Календар
«  Червень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 13
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0