Субота, 2024-05-18, 4:03 PM

Драгоманова 31В

Головна » 2011 » Червень » 20 » Наші друзі по нещастю, яке називається КП "Житло-Сервіс"
7:26 PM
Наші друзі по нещастю, яке називається КП "Житло-Сервіс"

Мешканці "Будинку Ахматової” обстоюють права на допоміжні приміщення

До "Хрещатика" з листом звернулися мешканці будинку № 50, що на вулиці Анни Ахматової. Люди скаржаться, що на горищному поверсі та в підвальному приміщенні їхньої новобудови ще з 2008 року тривають ремонтні роботи. Згодом з'ясувалося, що ці допоміжні приміщення продано, а кому — невідомо. Три роки судової тяганини не дали бажаних результатів, а тим часом ремонт не припиняється — технічний поверх перетворюється на творчу майстерню, а підвал — на кальян-бар. Мешканці будинку по вулиці Анни Ахматової, 50 створили об'єднання співвласників багатоквартирного будинку (ОСББ) "Будинок Ахматової", але цілком розпоряджатися майном не можуть, бо не мають на те відповідних документів. Нині ж почастішали повідомлення про відключення від систем тепло-, водо- та електропостачання в будинку у зв'язку з переданням його на баланс ОСББ.

Проблема як вона є

Багатоповерхівку на вулиці Анни Ахматової, 50 здано в експлуатацію ще у 2006 році. Й, здавалося б, що може статися — власники отримали свої довгоочікувані квартири і живуть у задоволення. Та не все так безхмарно, новосели зіткнулися з проблемами балансоутримання та усіх спокус, які виникають навколо вільної території.Негаразди в будинку почалися тоді, коли в мешканців 23-го поверху восени 2008 року почав промерзати дах. Люди забили на сполох і кинулися з’ясовувати, що сталося з утепленням покрівлі в новому будинку. Як стало відомо, там було знято шар гідротеплоізоляції. Мешканці звернулися до Дарницької РДА за роз’ясненнями. В адміністрації тривалий час не могли з’ясувати, хто ж є балансоутримувачем цього будинку. Та після надісланих запитів до кількох інстанцій стало відомо, що за будівлю відповідає комунальне підприємство "Житло-сервіс”. Там повідомили: відповідно до угоди інвестування, технічний поверх, на якому розташовані інженерні комунікації, машинне відділення пасажирських ліфтів, електрощитові та інше обладнання, що забезпечує діяльність будинку, належить громадянці Світлані Філь, і вона там будує творчу майстерню.

"Нам невтямки, хіба може через два роки після здачі будинку в експлуатацію з’явитися новий інвестор, який зводить те, що уже зведено. Це суперечить українському законодавству про інвертування, згідно з яким усі інвестиційні програми завершуються на момент введення об’єкта в експлуатацію”,— каже голова правління ОСББ "Будинок Ахматової” Володимир Ткаченко.

А далі все цікавіше

Це лише незначна частина того, з чим довелося зіткнутися киянам. Після детального ознайомлення з усіма документами стало відомо, що в акті державної приймальної комісії про прийняття в експлуатацію будинку на Анни Ахматової, 50 зроблено вставку іншим почерком поверх основного тексту: "Без вбудованих-прибудованих приміщень”. "За офіційною інформацією, яку нам надали в кількох державних установах, визначені нежитловими приміщеннями дах та підвал чомусь невідомо ким заявлені як самостійні об’єкти, що вводяться в експлуатацію окремо. Тобто житловий будинок на вул. Анни Ахматової, 50, згідно з наявними документами, є, а ось фундаменту з підвалом та горищем у нього немає”,— пояснює пан Ткаченко.

З останнього документа Головного управління житлового забезпечення Київської міської державної адміністрації стало відомо, що неіснуючі дах та підвал усе ж таки було здано в експлуатацію 29 грудня 2006 року. Тобто Світлана Філь купила вже побудовані приміщення.

Це не єдина несправедливість і підробка документів, до яких "докопалися” небайдужі мешканці.У листопаді 2008 року люди, аби захистити себе, на загальних зборах мешканців прийняли рішення створити ОСББ "Будинок Ахматової”.ОСББ створили, а будинку на баланс узяти й досі не можуть.

"Щоб прийняти будинок на баланс, ми протягом року намагалися з’ясувати, хто ж є його балансоутримувачем. Спочатку нам повідомили, що це КП "Житло-сервіс”, а через місяць рекомендували звернутися до Дарницької райдержадміністрації”,— розповів Володимир Ткаченко.Як стало відомо пізніше, в РДА не знали, хто є балансоутримувачем — ТОВ "Новобудова” чи КП "Житло-сервіс”, адже до обох цих установ було надіслано ідентичні листи: "Просимо вас як балансоутримувача будинку по вул. Анни Ахматової...”.

"З паперів, які ми маємо, помітно, що відомчі установи виявляють неабияку оперативність у підготовці документів для громадянки Філь. Канцелярія швидко опрацювала її заяву про створення комісії для введення в експлуатацію відповідного об’єкта. Так само швидко заяву розглядає керівництво РДА — потрібні розпорядження з’являються миттєво. А всі звернення ОСББ розглядали значно довше”,— зазначає голова правління "Будинку Ахматової”.Усі звернення до суду не дали бажаних результатів, мешканцям так і не вдалося відстояти свої приміщення. Дарницький районний суд двічі накладав арешт на горище, але перший раз, у зв’язку з тим, що позивачі не знали, хто є власником приміщення, суд через чотири місяці закривав провадження по справі й зняв арешт. Другий раз роботи було заморожено, та швидко відновлено.До слова, люди так і не зустрілись із власницею їхнього приміщення, адже вона не з’являлася навіть на судові засідання — її інтереси представляли адвокати.

Що більше взяв, то більше хочеться

Судова тяганина щодо технічного поверху не дала суттєвих результатів, але відкрила ще одну проблему "Будинку Ахматової” — підвальне приміщення продано під кальян-бар."Нові "опоненти” вирішили не доводити ситуації до судового розгляду. ОСББ "Будинок Ахматової” уже два роки не може отримати офіційної інформації, хто конкретно здійснює роботи в підвалі та на підставі яких дозвільних документів”,— розповів Володимир Ткаченко.Мешканці після побаченого в підвалі 17 вересня минулого року просто бояться за своє життя. Там підключені й непідключені до кегової установки балони з вуглекислим газом, зовнішні блоки напівпромислових кондиціонерів виведені у внутрішнє підвальне приміщення, куди з них відводиться конденсат, частково пошкоджені й незахищені лінії електропостачання та інше.

"Щоб з’ясувати ситуацію, ми звернулися з адвокатським запитом до КП "Житло-сервіс” та його відділення № 2 з проханням надати відповідну інформацію про власника нашого підвалу. З часом cтало відомо, що комунальне підприємство запиту не отримало, а відділення № 2 замість надання відповіді чомусь "прийняло до відома”. На повторний запит ми отримали відповідь, мовляв, є заява власника підвального приміщення про нерозголошення третім особам інформації стосовно нього”,— розповів пан Ткаченко.За відсутності інформації люди не можуть подати до суду на нібито законного власника підвального приміщення.Нині, відповідно рішення Дарницької РДА, ОСББ "Будинок Ахматової” є балансоутримувачем території, але це лише документально, бо немає повністю проектної документації, стан будинку вже сьогодні потребує капітального ремонту. До того ж періодично у під’їзді та на міжсходових клітинах з’являються такі повідомлення: "...балансоутримувачем вашого будинку визначено ОСББ "Будинок Ахматової”. Обслуговуючою організацією КП "Житло-сервіс” до ОСББ передана необхідна проектна документація, яка дає можливість обслуговувати будинок та укласти договори на тепло-, водопостачання, водовідведення та електропостачання.Інформуємо, що КП "Житло-сервіс” направлені листи до ВАТ "Київводоканал”, АК "Київенерго” про розірвання договорів на тепло-, водопостачання та водовідведення, електропостачання вашого будинку з 01.05.2011 року”.

Переглядів: 1134 | Додав: AlleyCat | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу
Метки
Календар
«  Червень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 13
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0