Субота, 2024-05-04, 12:34 PM

Драгоманова 31В

Головна » 2011 » Серпень » 15 » Про поточний стан справ
11:16 PM
Про поточний стан справ

Останнім часом серед мешканців нашого будинку поширюється дезінформація про членів правління і саму суть ОСББ. Часто повторювана брехня страшна тим, що люди починають в неї вірити і сприймати її як правду.
Багато з Вас бачили подібні оголошення на під'їздах нашого будинку, які розклеюють супротивники ОСББ разом  з працівниками ЖЄКа.



Piccy.info - Free Image Hosting


Не у всіх є час за повсякденними турботами вникнути в суть і зрозуміти хибність даних тверджень.
Такими ось маніпуляціями йде настроювання жителів проти ОСББ.


Розберемо по тезах.

«
Нас намагаються залишити без води, електроенергії та права власноcті на житло».
ОСББ не має ніякої можливості і ніяких правових підстав зробити будь-що з переліченого.


«Незаконно створене ОСББ»
.
Наше об’єднання зареєстроване державним реєстратором, про що є відповідне свідоцтво про реєстрацію. Право визначити законність чи незаконність будь-чого надане тільки суду.

«ОСББ «Анди»  на чолі з Осовиком О.М. намагаються захопити наш будинок та наше майно»

ОСББ не може зробити нічого зі згаданого, тому що квартири належать їх власникам, а всі допоміжні приміщення в будинку належать на правах спільної неподільної власності всім власникам квартир в будинку.

«А з ОСББ ми «співвласники багатоквартирного будинку» без їхнього дозволу ми не зможемо ні продати квартиру, ні здати в оренду».

Відповідно до рішення конституційного суду України від 2004р. "всі власники квартир є співвласниками багатоквартирного будинку, навіть без створення ОСББ". Тобто і тут маємо перекручування істини і залякування мешканців. ОСББ не має ніяких правових можливостей заборонити продаж чи здачу в оренду квартири власнику.

«За діяльність ОСББ «Анди» та Осовика О.М. ми відповідаємо своїм майном».
Ні в якому законі України дане не прописане. Тому це є відверта брехня.

«А якщо ми відмовимось платити членські внески нас можуть виселити з власних помешкань».

По-перше – членські внески сплачують тільки члени ОСББ, мешканці котрі не вступили до ОСББ їх не сплачують. Що таке членські внески?Наприклад загальні збори приймають рішення побудувати дитячий майданчик. Тоді кваліфікованою більшістю голосів приймають рішення зробити внески для виконання даного виду робіт.
По-друге – ОСББ не має ніяких законних підстав виселити мешканця з його квартири.

«Нижче подані копії документів які Осовик О.М. під виглядом голови правління
та вимагає передати йому будинок на баланс».
Я є діючий голова правління, котре офіційно зареєстроване державним реєстратором.
Будинок передається на баланс ОСББ, а будь-якій особі.

Отакі от у нас журналісти. Як казали в Радянському Союзі - "Мандельштама не читал, но осуждаю". Так і вони, законів не читали, але це зовсім не заважає писати на тему, в котрій вони зовсім не розуміються і перекручувати факти.

Дані люди виступали проти ОСББ і намагаються зараз зруйнувати те що ми побудували, виходячи  з особистих причин. Хтось зробив незаконне перепланування квартири, хтось звик не сплачувати за послуги ЖКХ і розуміє, що при ОСББ такої шари вже не буде, хтось має великі пільги і боїться що при ОСББ їх не буде мати, комусь не подобаюсь я особисто. Але всі ці проблеми вирішуються.

Після спілкування с мешканцями будинку, дана група і ЖЄК зрозуміли, люди таки голосували за ОСББ і хочуть навести лад в своєму будинку. Тоді вони змінили стратегію. Зараз йде мова, що ми правління не вибирали і Статут не затверджували.

І на зборах, і особисто я пропонував даним особам, якщо вони не довіряють нам, то увійти до  правління і працювати разом з нами і особисто бути в гущині подій. Або вони можуть увійти до складу контрольно-ревізіїої комісіїї і контролювати роботу правління.

Друге питання - Статут. Якщо є якісь спірні моменти по даному документу, то ми маємо їх вирішити в робочому порядку. Збираємо всі пропозиції і зауваження по Статуту. Декілька чоловік мені вже подали зауваження по деяких пунктах. Ми збираємо всі зауваження, зводимо  до єдиного документа, перевіряємо, чи не суперечать якісь пункти законодавству України і винесимо  зміни до Статуту на загальні збори. Загальні збори затверджують зміни, правління реєструє зміни у державного реєстратора і питання знімається.

Але жодна з цих пропозицій їх не влаштовує. У нас складається ситуація типова щодо інших ОСББ.

Таку ж самe ситуацію має ОСББ "Пчілки".
"Члены правления неоднократно встречались с представителями этой группы с предложением урегулировать все спорные вопросы относительно функционирования ОСМД, предлагали провести внеочередное собрание членов ОСМД с целью подтвердить или опровергнуть (если такое действительно есть) доверие ранее избранному правлению ОСМД. Однако конструктивных предложений с стороны написавших данный иск внесено не было. Все переговоры сводились к ультиматуму оппонентов: из правления должны выйти практически все члены, которые по мнению вышеуказанных товарищей являются аморальными и не могут являть собой пример для остальных, а после этого инициаторы судебного разбирательства введут туда своих членов и назначат председателя. И в такого рода предложениях неоднократно выдавалась следующая идея: дескать, Комфорт-Мастер хороший, он хочет всё делать, но не может из-за неплатежей, а вот когда мы изберём новое правление, то можем составить с ним договор на эксплуатацию нашего дома и будем типа его полностью контролировать (думаю, что многие смогут понять истинную цель такого «доброго шага»).
 Причём, самое интересное, они уверяют, что двумя руками за ОСМД, но в данном случае их не устраивает состав выбранного правления. Им было, кстати, предложено стать для начала членами ОСМД, а потом поставить вопрос про переизбрание существующего правления на повестку очередного общего собрания, и если они найдут поддержку среди членов ОСМД и смогут привести конкретные факты, которые действительно дают возможность усомниться в каком-либо действующем члене правления, то вполне законно выбрать новое правления нашего ОСМД, которое будет устраивать абсолютно всех. Но, как известно, всегда может найтись кто-то, который будет всегда против всех и если так действовать далее, то мы только погрязнем в внутренних противоречиях, чего именно и хочет только одна сторона: Комфорт-Мастер."

Тобто, як і в нашому випадку, дані особи діють всупереч волі абсолютній більшості мешканців будинку і в інтересах та тісній співпраці з ЖЄКом, який не хоче втрачати свій дохід.

Дозволю собі зацитувати ще одного голову правління з нашого району.
"Тетяно, мої поради: 1)з Квартетом не вести жодних перемовин. Тільки офіційне листування і тільки після факту державної реєстрації ОСББ. 2) Квартет має бути осторонь процесу створення ОСББ, оскільки він, як прибуткова організація, має за мету отримання прибутку. Створення ОСББ позбавлює його частини такого прибутку. Тому Квартет завжди буде бачити у ОСББ конкурента та буде заважати процесу створення об'єднання. В ідеалі ваше ОСББ має поставити Квартет перед фактом створення ОСББ. 3) Питання балансоутримання та чинних балансоутримувачів вирішуйте також тільки після рішення загальних зборів про взяття будинку на баланс та обрання форми управління житловим комплексом. Звичайно, все це тільки після самого створення ОСББ.
Ви можете казати, що я цинік. Абсолютно згоден. ЖКГ - величезні фінансові потоки. Просто так ніхто нічого не віддасть. Як казав герой Л.Бикова у кінофільмі "В бой идут одни старики", "... Драка будет страшной!". Будьте до цього готові. Бруду на ініціаторів створення ОСББ вильють обидві сторони(Квартет та мешканці) стільки, що пожалкуєте за тим часом, що могли б його провести з дитиною... Все буде за правилом "Бабло перемагає зло". Але цей бізнес-проект вартий того щоб його запускати. Навіть просто тому, що величезні грошові потоки уводяться від вашого будинку до кишень керівників Квартету й ще далі. А так є надія, що ОСББ зможе більше витрачати на себе, а не дарувати кошти мешканців "балансоутримувачу"."

Ігор прямо описав нашу ситуацію.  Але ми цю ситуацію витримаємо. Все що нас не вбиває, робить нас сильше.
Було докладено багато зусиль і особистого часу, щоб створити об'єднання. ОСББ - це форма колективного управління нашим спільним майном - будинком і територією. Мешканці будинку отримують можливість самі визначати, що робити в будинку, як використовувати свої фінанси і територію.

Творцем всіх проблем нашого ОСББ є КП «Житло-Сервіс», яке ніяк не може змиритися з тим, що мешканці не хочуть платити гроші за послуги, яких немає. Що більше не можна буде безкарно грабувати жителів. Для збереження «халявного» доходу з нашого будинку «Житло-Сервіс» йде на будь-які заходи. Адже так приємно збирати 75 тис. грн, а витрачати 25.

Але активна позиція нашого ОСББ веде до кінця цієї «халяви». Тому потопаючий хапається за будь-яку соломинку ... Як «соломинки» «Житло-Сервіс» використовує кілька власників - чи то заляканих, чи маючих інші стимули допомагати «Житло-Сервісу» за малий гріш.

КП «Житло-Сервіс» використовує цю «п'яту» колону, щоб розвалити ОСББ і поставити «болванчика» замість працюючого в інтересах нашого будинку правління. Ці люди не розуміють, що ЖЕК, зацікавлений виключно в збереженні свого "навару", адже їх директор не живе в нашому будинку і не зацікавлений в нашому добробуті. Тому й роздмухується вся ця істерія навколо ОСББ у нашому будинку, втім як і в трьох інших які мали нещастя потрапити під обслуговування даної організації.

Переглядів: 1043 | Додав: AlleyCat | Рейтинг: 3.5/4
Всього коментарів: 4
1 Бульба  
1
Послушать автора, так он будет вкладывать свои кровные в ремонт и обслуживание дома. Такой же, как все, кто в ЖЕКах и Держуправлиннях. Кстати, кто видел сотрудников ЖЕКа в рядах инициативной группы ? Наверное, п. Осовик. Маниакально - параноидальные видения бывают очень опасны...

2 AlleyCat  
0
Стиль общения оппонента говорит сам за себя. От комментариев воздержусь.

3 Бульба  
1
Что вас не устроило ? Диагноз оказался правильным или все еще хуже ????

4 AlleyCat  
0
Уважаемый, на нашем сайте принято соблюдать определенную культуру общения. Поэтому наш аноним уходит в бан.

Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу
Метки
Календар
«  Серпень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Архів записів
Наше опитування
Тариф - ваш выбор
Всього відповідей: 7
Міні-чат
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0